ALGO QUE DEBES SABER SOBRE LOS MACRONUTRIENTES

ALGUNA COSA QUE HAS DE SABER SOBRE ELS MACRONUTRIENTS

Els macronutrients ("macros") són el que el nostre cos utilitza com a combustible: greixos, proteïnes i carbohidrats. Totes les dietes per baixar de pes funcionen limitant la quantitat total de calories que consumeix. La composició de macronutrients d'una dieta cetogènica fa que sigui molt fàcil romandre en un dèficit calòric i perdre pes. La majoria de persones no necessiten comptar les calories en aquesta dieta, perquè naturalment comencen a consumir una quantitat saludable de calories.

Els tres macronutrients són carbohidrats, proteïnes i greixos.

Els tres nutrients tenen diferents efectes sobre la cetosi a causa de la seva digestió i els efectes posteriors sobre la glucosa a la sang i els nivells d'insulina.

  • Els carbohidrats són 100% anticetogènics a causa dels seus efectes sobre la glucosa en sang i la insulina (elevant ambdues).

  • La proteïna és aproximadament un 46% cetogènica i un 58% anticetogènica a causa del fet que més de la meitat de la proteïna ingerida “POT” esdevenir glucosa, cosa que augmenta la insulina.

  • El greix és 90% cetogènic i 10% anticetogènic, la qual cosa representa la petita conversió de la porció de glicerol dels triglicèrids en glucosa.

"Tant la ingesta de proteïnes com de carbohidrats afectarà el desenvolupament de la cetosi, afectant tant les adaptacions observades com la quantitat d'efecte d''estalvi de proteïnes' que es produirà. Tot i la naturalesa generalment 'alta en greixos' de la dieta cetogènica, o almenys com es percep, la ingesta de greixos a la dieta té un efecte bastant mínim sobre la cetosi per se. La ingesta de greixos afectarà principalment la quantitat de greix corporal que s'utilitza com a combustible”.

Lyle McDonald, "La dieta cetogènica", pàgina 52

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.