DIETA MEDITERRÁNEA VS. DIETA CETOGÉNICA

DIETA MEDITERRÀNIA VS. DIETA CETOGÈNICA

Des dels seus mars blaus fins als cels assolellats i el clima suau i acollidor, el Mediterrani ho té tot, especialment quan es tracta de menjar fantàstic.

Aleshores, què és la dieta mediterrània? És aquesta una forma saborosa de menjar sa?

Una dieta mediterrània pot proporcionar beneficis per a la salut, segons els investigadors. I portar una dieta mediterrània amb productes baixos en carbohidrats pot proporcionar fins i tot més beneficis quan es tracta de perdre pes i controlar la diabetis.

En què es diferencia la dieta cetogènica de la dieta mediterrània?

La dieta Mediterrània és una dieta molt completa basada en el consum de cereals, verdures, fruites de temporada, llegums, majoritàriament carns magres, ous i productes lactis com a formatge i iogurt. 

La font principal de greix d'aquesta dieta és l'oli d'oliva verge extra (AOVE) juntament amb la fruita seca i el peix blau. 

Reconeixes la piràmide que indica la proporció daliments en aquesta dieta?

Amb una dieta mediterrània, podeu gaudir d'una àmplia varietat d'aliments frescos i saborosos.

Com probablement sabràs, la dieta mediterrània forma part d'un estil de vida en què menja de forma sana i equilibrada , movent-te i assegurant un descans adequat . Per tant, ofereix una varietat de beneficis per a la salut (especialment la salut cardiovascular), però també ens protegeix de malalties cròniques com ara la diabetis, l'Alzheimer i alguns tipus de càncer.

A diferència de la dieta anterior, la dieta cetogènica o cetogènica (com es diu en anglès) es caracteritza per un alt consum de greixos (60-70%), baix consum de carbohidrats (10-20%) i un consum moderat d'aliments que contenen proteïnes (20%) el final. Específicament, per seguir aquesta dieta, és important evitar els carbohidrats rics en sucre i midó com el pa, la pasta, l'arròs i les patates, la llet i la majoria de les fruites, amb l'excepció d'una petita quantitat de fruits vermells com les móres. , gerds i maduixes Nabius.

Amb una dieta cetogènica (estricta), és possible limitar-se al consum d'uns 20 grams de carbohidrats per dia, que provenen principalment de vegetals que creixen a la superfície de la terra: bròquil, enciam, col, tomàquets, pebrots, espinacs, espàrrecs , cogombres...


Pots notar que la gran diferència entre totes dues és que la versió baixa en carbohidrats no té pa, grans ni vegetals amb midó. També només té fruites baixes de sucre com les baies.

El pla d'alimentació de la dieta cetogènica té molts avantatges per a la crema de greix eficaç, però també per millorar els problemes digestius, l'energia i la resistència física, així com el rendiment mental . De fet, molts nutricionistes recomanen aquesta dieta (segons un estudi d'un pacient) com una manera de perdre pes i millorar la diabetis tipus 2 i la síndrome metabòlica. Això és perquè la dieta cetogènica posa el cos en un estat metabòlic anomenat cetosi:

En tots dos casos, la piràmide està dissenyada per ajudar en l'elecció de productes a consumir, sense regles fixes sobre quant menjar.

En canvi, tu decideixes quant menjar en funció de la gana, els objectius de pes i les preferències.

Tornar al bloc

1 comentari

Yo hago keto.con verduras y una vez en semana como carbohidratos

Juan pedro Ávila castilla

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.