Diferencia entre cetosis y cetodacidosis

Diferència entre cetosi i cetodacidosi

La cetosi nutricional i la cetoacidosi són dos estats fisiològics diferents que impliquen la producció de cossos cetònics, que són una font alternativa denergia per al cos quan hi ha una escassetat de glucosa disponible.

La cetosi nutricional es produeix quan una persona segueix una dieta baixa en carbohidrats i alta en greixos i proteïnes, cosa que pot portar a un augment dels nivells de cossos cetònics a la sang. Aquesta forma de cetosi és segura i natural i pot ajudar la pèrdua de pes i la millora de la salut metabòlica.

D'altra banda, la cetoacidosi és una afecció mèdica greu que passa quan el cos produeix massa cossos cetònics i no se'n pot desfer prou ràpid. Això pot passar en persones amb diabetis tipus 1 i, en poques ocasions, en persones amb diabetis tipus 2, quan els nivells de glucosa en sang són molt alts i no hi ha prou insulina per moure-la a les cèl·lules per al seu ús com a energia.

En resum, la cetosi nutricional és un procés natural i segur que passa en persones sanes que segueixen una dieta baixa en carbohidrats, mentre que la cetoacidosi és una complicació mèdica greu que pot passar en persones amb diabetis que tenen nivells molt alts de glucosa a la sang i no suficient insulina.

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.