¿LA DIETA CETOGÉNICA SE PUEDE MANTENER EN EL TIEMPO?

LA DIETA CETOGÈNICA ES POT MANTENIR EN EL TEMPS?

Aquesta és una pregunta que ens fan molt seguit.

La dieta cetogènica redueix els carbohidrats a nivells mínims, així s'incentiva la cetosi , que és la conseqüent crema de greixos per a l'obtenció d'energia. D'aquesta manera aprimem.

Fins aquí tot bé.

Però en els darrers temps, s'ha qüestionat si és segur mantenir-la al llarg del temps.

Com ja sabem, la dieta cetogènica es fa servir no només per aprimar-se.

En medicina s'han fet estudis que confirmen que els nens amb epilèpsia tenen menys episodis convulsius si redueixen la seva ingesta de carbohidrats.

També molta gent la fa servir com a estil de vida. Hi ha investigacions que confirmen la seguretat i eficàcia de les dietes molt reduïdes en hidrats de carboni al moment de baixar de pes, per la qual cosa concloem que la durada de la dieta keto no tindria limitacions.

En començar la dieta, podem sentir alguns símptomes com mal de cap, dolor estomacal, rampes, entre d'altres. Són el resultat de l'adaptació del nostre cos a obtenir una nova font d'energia. És el que anomenem la Grip Cetònica.

En aquesta etapa, és molt important l'alta ingesta d'aigua durant tot el dia.

La cetosi és un estat metabòlic que sense cap control pot generar conseqüències negatives i aquestes poden no ser afrontades favorablement per tots els organismes. Per això, la dieta keto no és aconsellable en totes les persones i sempre que es decideixi dur a terme requereix del control de la cetosi per no assolir una acumulació de cossos cetònics que puguin ocasionar per exemple, una cetoacidosi que representa una condició greu.

Un cop travessada aquesta etapa, que dura entre dos dies i una setmana, el cos ja s'acostuma a utilitzar el nostre greix com a forma d'energia, cosa que anomenem entrar a Cetosi. A partir d'aquí s'acaben els símptomes i comencem a aprimar-se.

Tot i això, més enllà que la ciència indica que la dieta keto és una opció segura i possible de mantenir en el temps, és important recordar que com tota dieta, requereix planificació i control.

Per això sempre recomanem consultar un professional mèdic o de nutrició abans de començar la dieta .

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.