Propiedades y contraindicaciones de la berberina, el "ozempic natural"

Propietats i contraindicacions de la berberina, l'ozempic natural

La berberina i l'aronia són dos compostos naturals que han estat estudiats pels seus possibles beneficis per a la salut. Hi ha molts articles com aquest, on pots veure com et pot ajudar la berberina en la pèrdua de pes

A continuació, informació sobre cadascun:

 1. Berberina: La berberina és un alcaloide present a diverses plantes, com l'escorça dels arbres de Berberis i l'arrel de la planta de goldenseal. S'ha utilitzat tradicionalment en la medicina xinesa i ayurvèdica per les seves propietats medicinals. Alguns possibles beneficis de la berberina inclouen
 • Propietats antioxidants: La berberina exhibeix activitat antioxidant, cosa que significa que pot protegir les cèl·lules del dany causat pels radicals lliures i reduir l'estrès oxidatiu al cos. Això pot contribuir a la prevenció de malalties cròniques ia l'envelliment saludable.
 • Efecte antiinflamatori: La berberina té propietats antiinflamatòries, cosa que significa que pot reduir la inflamació al cos. La inflamació crònica està associada amb diverses malalties, com ara malalties cardíaques, diabetis i certs tipus de càncer. La berberina pot ajudar a reduir la inflamació i promoure la salut general.
 • Efecte hipoglucèmic: La berberina ha demostrat tenir efectes beneficiosos en el control de la glucosa a la sang. S'ha observat que millora la sensibilitat a la insulina, promou el metabolisme de la glucosa i redueix els nivells de sucre a la sang. Això la converteix en una opció potencial per al maneig de la diabetis tipus 2
 • Efecte sobre el metabolisme i la pèrdua de pes: La berberina pot tenir influència en el metabolisme dels lípids i els carbohidrats, cosa que pot ajudar a regular el pes corporal. A més, s'ha observat que la berberina redueix l'acumulació de greix al fetge i promou la termogènesi, cosa que podria contribuir a la pèrdua de pes.
 • Efecte sobre la salut cardiovascular: La berberina ha mostrat beneficis potencials per a la salut cardiovascular. S'ha observat que redueix els nivells de colesterol total, colesterol LDL (“dolent”) i triglicèrids. També pot millorar la funció endotelial i reduir la pressió arterial, cosa que pot ajudar a mantenir la salut del cor.
 1. Cal destacar que els estudis sobre la berberina són majoritàriament preclínics i clínics preliminars, i encara calen més investigacions per comprendre completament els seus mecanismes d'acció i beneficis en diferents condicions de salut. Sempre és recomanable consultar-ho amb un professional de la salut abans d'iniciar la suplementació amb berberina.

 • Control de la glucosa a la sang La berberina pot ajudar a millorar la sensibilitat a la insulina i promoure el metabolisme de la glucosa, la qual cosa la converteix en un suplement prometedor per al control de la diabetis tipus 2.
 • Suport cardiovascular: S'ha observat que la berberina pot ajudar a reduir els nivells de colesterol total, colesterol LDL ("dolent") i triglicèrids, així com millorar la funció endotelial, cosa que podria beneficiar la salut cardiovascular.
 • Propietats antiinflamatòries i antioxidants: La berberina ha mostrat efectes antiinflamatoris i antioxidants en estudis de laboratori, cosa que podria tenir implicacions en la protecció cel·lular i la reducció de l'estrès oxidatiu.

Pots comprar aquí la BERBERINA

 1. Aronia: L'aronia, també coneguda com a nabiu negre o chokeberry, és un fruit originari d'Amèrica del Nord i Europa Oriental. Conté diversos compostos beneficiosos, com ara antioxidants, vitamines i minerals. Alguns beneficis associats amb l'aronia són:
 • Alt contingut antioxidant: L'aronia és rica en antioxidants, com ara antocianines, polifenols i vitamina C, que ajuden a combatre l'estrès oxidatiu al cos, protegir les cèl·lules contra el dany i promoure la salut en general.
 • Potencial efecte antiinflamatori: Els compostos presents a l'aronia poden tenir propietats antiinflamatòries, cosa que podria contribuir a la reducció de la inflamació a l'organisme.
 • Salut cardiovascular: S'ha suggerit que l'aronia podria ajudar a mantenir la salut cardiovascular en millorar la funció endotelial, reduir la pressió arterial i disminuir els nivells de colesterol LDL.

És important destacar que la berberina pot interactuar amb certs medicaments, per la qual cosa és recomanable consultar amb un professional de la salut abans d'iniciar-ne l'ús.

 1. Medicaments per a la diabetis: La berberina pot potenciar els efectes dels medicaments utilitzats per tractar la diabetis, com ara la insulina o els hipoglucemiants orals. Això pot portar a una disminució excessiva dels nivells de sucre a la sang (hipoglucèmia). Si es pren berberina juntament amb aquests medicaments, és important monitoritzar els nivells de glucosa amb regularitat i ajustar la dosi de medicaments segons les indicacions del metge.

 2. Medicaments per a la pressió arterial: La berberina pot tenir un efecte hipotensor, cosa que significa que pot disminuir la pressió arterial. Si es pren juntament amb medicaments per a la pressió arterial, com els bloquejadors dels receptors d'angiotensina (BRA) o els inhibidors de l'enzim convertidor d'angiotensina (IECA), podria haver-hi un augment en l'efecte hipotensor. Això pot causar una pressió arterial massa baixa (hipotensió). Es recomana supervisió mèdica i ajustament de la dosi si es prenen aquests medicaments juntament amb berberina.

 3. Medicaments metabolitzats per l'enzim CYP3A4: La berberina pot inhibir l'activitat de l'enzim CYP3A4 al fetge, que és responsable del metabolisme de molts medicaments. Això pot augmentar els nivells sanguinis de medicaments metabolitzats per aquest enzim, cosa que pot augmentar el risc d'efectes secundaris. Alguns exemples de medicaments metabolitzats per CYP3A4 inclouen certs antidepressius, antifúngics, estatines i bloquejadors dels canals de calci. Si es prenen aquests medicaments juntament amb berberina, és important consultar un metge per ajustar les dosis o considerar altres alternatives.

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.