DICCIONARIO KETO

DICCIONARI KETO

Oli MCT: Els àcids grassos MCT són àcids grassos de cadena mitjana. És l'oli més ben absorbit per l'intestí humà. La suplementació amb oli de coco MCT està especialment recomanada per a esportistes i persones amb més activitat física.

Àcids grassos : Els àcids grassos són els components bàsics del greix del cos i dels aliments que mengem. Durant la digestió, el cos descompon els greixos en àcids grassos , que després poden ser absorbits pel torrent sanguini.

Dejuni intermitent: El dejuni intermitent consisteix a alternar períodes de dejuni amb períodes d'ingestió d'aliments. Hi ha diferents tipus de dejuni intermitent, sent els més coneguts el dejuni 16/8 (16 hores sense menjar i realitzar els àpats dins de les 8 hores), dejuni 24 i dejuni 48, encara que també n'hi ha d'altres com el 12/12.

Cafè a prova de bales : Es tracta d'un invent de l'enginyer i biohacker californià Dave Asprey, que després d'anys de proves, va combinar ingredients fins a aconseguir aquesta fórmula. Es tracta d'una barreja de cafè, dues cullerades de mantega orgànica baixa en greixos i de llet de vaca alimentada amb pastura i el que anomena "Brain Octane Oil", un oli de coco enriquit per ell mateix. Així aconsegueixes una beguda amb més de 400 calories, un cafè espès, ric en greixos saludables i cafeïna, la fórmula cetogènica per aconseguir energia sense prendre carbohidrats.

Carbohidrats o Hidrats de carboni Els carbohidrats són la principal font d'energia del cos. Hi ha dos tipus principals de carbohidrats: els sucres (com els que estan a la llet, les fruites, el sucre de taula i els caramels) i els midons, que es troben als cereals, els pans, les galetes i les pastes.

Cetosi : Estat en què entra el cos quan no es consumeixen aliments amb hidrats de carboni i els nivells de sucre a la sang ( així com les reserves en forma de glucogen en músculs i fetge) s'han esgotat, i les cèl·lules recorren als greixos per aconseguir lenergia que necessiten.

Xocolata al 80% És la xocolata que porta un percentatge de cacau del 80 %, també anomenat xocolata negra. Com més quantitat de cacau, menys quantitat de sucre.

Cossos Cetònics : Els cossos cetònics o cetones són uns productes de rebuig dels greixos. Es produeixen quan el cos utilitza els greixos en lloc dels sucres per generar energia.

Dieta Cetogènica : La dieta cetogènica és un pla d'alimentació baix en carbohidrats i ric en greixos que ofereix molts beneficis per a la salut. De fet, uns 20 estudis demostren que aquest tipus de dieta pot ajudar a perdre pes i millorar la salut. Les dietes cetogèniques poden tenir beneficis fins i tot contra la diabetis, el càncer, l'epilèpsia i l'Alzheimer.

Electròlits En el cos humà, els electròlits com el sodi, el clorur, el magnesi, el potassi i el calci són imprescindibles per a la supervivència de les cèl·lules.

Eritritol : L'eritritol és un alcohol de sucre natural fermentat a partir de sucres i es troba en moltes verdures i fruites. És un 70% tan dolç com el sucre. La característica principal d'aquest producte tan popular és el seu escàs valor calòric.

Estevia o Stevia L'estèvia (Stevia rebaudiana) és una planta nativa de Paraguai que s'utilitza com a substitut del sucre. Els indígenes del Paraguai ja feien servir aquesta planta al segle XVI per endolcir begudes i medicines.

Free carb : Expressió en anglès molt usada que significa "lliure de carbohidrats".

Gluten : El gluten és una proteïna molt nutritiva i beneficiosa per a totes les persones, però també és una mica indigesta i sovint provoca inflor. El motiu no és altre que el nostre cos no disposa dels enzims necessaris per digerir-lo completament i són precisament aquests petits trossos no digerits els que poden provocar problemes intestinals.

Goma Xantana : La Xantana o goma xanthan és un espessidor procedent de la fermentació del midó de blat de moro. Potent espessidor i eficaç estabilitzador daliments (escumes, emulsions, gelats, etc). La xantana és també un potent agent que donarà estabilitat a escumes, nates muntades i merengues.

Grip cetogènica La grip cetogènica no és més que el conjunt de símptomes de malestar, similars als vistos a la grip, que apareixen en molts individus a l'inici d'una dieta ceto.

Farina d'ametlles La farina d'ametlla són ametlles mòltes. Es pot fer amb ametlles pelades o senceres i la seva consistència és semblant a la farina de blat de moro. A causa del seu baix contingut d'hidrats de carboni i baix índex glicèmic està recomanada per a persones que segueixin una dieta baixa en carbohidrats o diabètics . Té les mateixes aplicacions que la farina de blat normal.

Farina de coco: La farina de coco orgànica és la polpa seca i en pols d'un coco del qual s'extreu l'oli de coco, amb aroma de coco i un sabor delicat i dolç. Té propietats fortes d'absorció d'humitat.

Keto: Keto és l'abreviatura de la paraula anglesa “ ketogenic ”, que en espanyol es tradueix com a cetogènic. Es basa en la inducció d'un estat de cetosi, és a dir, l'estat en què el cos, després d'haver cremat tots els sucres disponibles, comença a cremar greixos.

Macros: Els macronutrients són greixos, proteïnes i carbohidrats. Segons el tipus d'alimentació en què estiguis, necessites tots aquests macronutrients en certa quantitat. Un equilibri perfecte de macronutrients garanteix un pes sa, una crema de greix molt més eficaç.

Metabolisme: El metabolisme és el conjunt de reaccions químiques que tenen lloc a les cèl·lules del cos per convertir els aliments en energia. El nostre cos necessita aquesta energia per a tot allò que fem, des de moure'ns fins a pensar o créixer.

Obesitat L'obesitat és una malaltia complexa que consisteix a tenir una quantitat excessiva de greix corporal. L'obesitat no és només un problema estètic. És un problema mèdic que augmenta el teu risc de malalties i problemes de salut, com ara malaltia cardíaca, diabetis, pressió arterial alta i certs tipus de càncer. També es considera signe d'obesitat un perímetre abdominal en homes més gran o igual a 102 cm i en dones més gran o igual a 88 cm.

Psilium: És un endolcidor natural, provinent de la closca de banana bio en forma de pols.

Vegà : Es coneix com a veganisme una filosofia i conducta alimentària que rebutja el consum d'aliments i substàncies d'origen animal, és a dir, productes d'origen animal com carns, lactis, ous i derivats. En comptes de tot això, s'opta pel consum de vegetals, hortalisses, fruits i semblants.

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.