dieta keto vegana

Els vegans poden fer la dieta cetogènica?

Ets vegana o vegetariana? La teva dieta vegà/vegetariana no ha d'impedir-te gaudir dels beneficis d'una dieta cetogènica.

Moltes persones fan keto amb aliments ultra baixos en carbohidrats que són exclusivament vegetals. És una mica més difícil i és possible que necessitis suplements per complir amb alguns dels requeriments metabòlics, però es pot fer. Si la teva dieta és vegana has de limitar molt més els aliments per aconseguir entrar en cetosi .

Consulta el recompte de macros (carbohidrats, greixos saludables i proteïnes) i fes una llista d'olis vegetals i de llavors que poden reemplaçar els greixos que es troben a la carn. Atès que no farem servir cap aliment d'origen animal, la dieta keto vegana  es limitarà a fonts de proteïnes i de greixos saludables d'origen vegetal en què a més, hi ha d'haver una escassa presència a nul·la d'hidrats de carboni .

L'oli d'oliva, l'oli de llinosa, l' oli de coco , són excel·lents fonts de greix saludables amb bones propietats antiinflamatòries. La mantega de cacauet i els ous també són bones fonts de proteïnes.

Si teniu dificultat per obtenir olis verges o premsats en fred, hauríeu de complementar la vostra dieta amb càpsules d'EPA / DHA.( Omega 3 ).

Així, podem acudir als fruits secs, nous, cacauet que és l'única llegum amb baixa aportació d'hidrats, tofu,  ( per o  n o soja texturitzada perquè posseeix hidrats en elevades proporcions )  seitan, algues dessecades especialment alga espirulina, i també podem acudir a llavors riques en proteïnes vegetals . També llavors diverses (que a més sumen proteïnes, vitamines, minerals i fibra), alvocat i olives.

Amb aquests aliments podem elaborar per exemple un remenat vegà de tofu , batut d'espirulina , crema de cacauet o de fruita seca casolana (sense sucre), seitan amb salsa d'ametlles , tofu ferm saltat i altres plats proteics d'origen vegetal.

Amb aquests aliments podem elaborar unes crackers cruixents de llavors , uns fruits secs enfornats amb curri o una altra espècie , un guacamole , un paté d'olives negres (sense anxoves), salsa tahini , pastissets de xocolata i alvocat o crema d'oli d'oliva.

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.