¿QUE ES LA CETOSIS?

QUÈ ÉS LA CETÒSI?

La cetosi és un estat metabòlic en què el seu cos utilitza greix com a combustible en lloc de carbohidrats.
Passa quan redueix significativament el consum de carbohidrats, cosa que limita el subministrament de glucosa (sucre) del seu cos, que és la principal font d'energia per a les cèl·lules.
Seguir una dieta cetogènica és la manera més eficaç d'entrar a cetosi. Generalment, això implica limitar el consum de carbohidrats al voltant de 20 a 50 grams per dia i omplir-se de greixos, com ara carn, peix, ous, nous i olis saludables .
També és important moderar el consum de proteïnes. Això és degut a que la proteïna es pot convertir en glucosa si es consumeix en grans quantitats, la qual cosa pot endarrerir la seva transició a la cetosi .
Practicar el dejuni intermitent també el podria ajudar a ingressar a la cetosi més ràpid. Hi ha moltes formes diferents de dejuni intermitent, però el mètode més comú consisteix a limitar la ingesta d'aliments al voltant de 8 hores per dia i dejunar durant les 16 hores restants .
Hi ha proves de sang, orina i alè disponibles que poden ajudar a determinar si ha entrat en cetosi mesurant la quantitat de cetones produïdes pel cos.
Certs símptomes també poden indicar que ha entrat en cetosi, com a augment de la set, sequedat de boca, micció freqüent i disminució de la gana o la gana .
Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.