Roscón de reyes keto y sin gluten

Tortell de reis keto i sense gluten

Sí!! Hem trobat per fi la millor recepta de tortell de reis keto i sense gluten. És de Cristina Piriz, dietista especialitzada en dieta cetogènica i us recomanem que us doneu una volteta per les keto receptes de la seva web , us encantaran.

Anem amb la recepta:

Ingredients

  • 125 gr Formatge crema
  • 60 gr Mantega
  • 20 gr eritritol
  • 4 Ous grans
  • 5 gr Extracte de vainilla
  • 2 cullerades Suc de llimona natural
  • 12 gr Aigua de tarongina
  • 210 gr Farina d'ametlles
  • 20 gr Farina de coco
  • 8 gr Llevat químic Tipus Royal
  • 2 gr Sal
  • 22 gr Ametlles crues a bastons
  • 5 gr Ametlles laminades
  • 25 gr Mix de fruits vermells congelats
  • 400 gr Nata per muntar 35% greix

    Elaboració pas a pas

    • Comencem posant el forn a preescalfar a 190° en funció de dalt i baix.
    • Posem el formatge crema en un contenidor i ho estovem a cops de microones. Ho aboquem a un bol gran.
    • Posem la mantega en un contenidor i la passem de forma líquida a cops de microones. Ho aboquem al bol juntament amb el formatge crema. Afegim també 15 gr de stevia (els altres 5 gr de stevia són per “pintar” el tortell després). Barregem bé usant les varetes elèctriques.
    • Ara trenquem 3 ous al bol (l'altre ou és per "pintar" el tortell). També aboquem l'extracte de vainilla, el suc natural de llimona i l'aigua de tarongina. Tornem a barrejar bé amb les varetes elèctriques.
    • Afegim ara la farina d'ametlles , la farina de coco , el llevat, i el toc de sal. Barregem bé amb una cullera o espàtula, fins que ens quedi una barreja ben homogènia.
    • Ara prenem la nostra safata de forn rodona. Posem un paper vegetal si creiem que es pot enganxar el tortell. Col·loquem un bol apte per a forn al centre (perquè quedi com forat). Amb una cullera, anem col·locant cullerades de barreja al voltant del bol, de manera uniforme, formant el nostre tortell. Quan ja tinguis tota la barreja utilitzada, mulla't les mans amb aigua i suavitza tota la superfície, perquè quedi llisa.
    • Ara batem un ou en un bol. Hi afegim 5 gr de stevia i tornem a barrejar. Prenem una brotxa per a cuina i pintem tota la superfície del tortell, amb compte. Ara afegim els fruits vermells per sobre, així com les ametlles a palets i laminades.
    • Fiquem al forn uns 45 minuts aproximadament, tal qual, amb el bol al mig. El veritable truc perquè aquesta recepta quedi rica, és que quedin ben torradetes les ametlles i la capa superior del pa de pessic, que és el que li dóna el toc de sabor particular. Mentre es va fent el tortell, anem preparant la nata. Per això, prenem 400 gr de nata per muntar, tirem 5 gr de stevia, i la batem amb les varetes fins que quedi muntada. Fiquem a la nevera.
    • Passat aquest temps i sempre verificant el color de la part superior del pa de pessic, traiem del forn i deixem refredar. Amb un ganivet o similar, repassem amb contorns del bol i amb cura el retirem. Trossegem les porcions i afegim la nata muntada i ben freda a l'hora de servir... A gaudir

    També tens la recepta en vídeo AQUÍ

    Aquesta i moltes més receptes AQUÍ

    FELIÇOS REIS!

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.