GREIXOS SALUDABLES: QUINES SÓN LES MILLORS I PER QUÈ.
El greix ha estat demonitzat durant anys i s'ha posat al centre del desenvolupament d'innombrables condicions i malalties.
I encara que ja s'ha demostrat que això simplement no és cert, a la societat i la comunitat mèdica encara els està prenent el seu temps adonar-se'n.
Moltes persones, després d'anys d'haver seguit dietes baixes en greixos, la dieta cetogènica és el repte més gran al qual s'enfronten per la quantitat de greix que permet.
Encara el greix ens fa por. Ens han fet creure que menjar greix engreix. Que menjar greix és dolent i que l'hem d'evitar tota la costa. Encara portarà algun temps fins que puguem eliminar aquesta idea equivocada dels nostres caps i veure el greix pel que és: un component essencial per a la nostra salut.
A continuació us mostrem diverses fonts saludables de cada tipus de greix.
Fonts de greixos saturats
Mantega i ghee (mantega clarificada)
Nata
Oli de coco
Formatge
bacó
Fonts de greixos monoinsaturats
Olives i oli d'oliva
Alvocats i oli d'alvocat
Macadamies i oli de macadàmia
Ametlles, nous del Brasil, avellanes, nous pecanes
Mantega i bacó
Fonts de greixos polinsaturats
Peixos grassos (salmó, verat, areng, sardines, anxoves)
Carn d'animals alimentats amb pastura
Lactis d'animals alimentats amb pastura
Ous de gallines de pasturatge
Algues
Llavors de chía
Llavors de lli
Llavors de cànem
Nous