QUE PASSA AMB ELS ALCOHOLS DEL SUCRE?
És important tenir en compte que en els edulcorants, hi ha diversos alcohols de sucre diferents (també anomenats polialcohols o pollols).
Alguns d'aquests estan permesos a les dietes baixes en carbohidrats, mentre que altres s'han d'evitar a causa d'un índex glucèmic alt o efectes secundaris desagradables (estrenyiment, efectes laxants, inflor, flatulència, indigestió i cremor d'estómac).
La capacitat d'un individu per pair certs alcohols de sucre pot dependre dels enzims intestinals de cada persona i de la manera com es consumeixen els edulcorants.
Poliols populars
Nom | Índex glucèmic |
---|---|
Xilitol | 13 |
Sorbitol | 9 |
Eritritol | 0 |
Maltitol | 36 |
Manitol | 0 |
Isomalt | 2 |
Glicerol | 3 |
És important tenir en compte que encara que un edulcorant granulat utilitza un edulcorant amb un IG de 0, es pot augmentar amb un altre alcohol de sucre com el maltitol amb un IG alt.
Si tens un intestí sensible o estàs estancada en un altiplà, desfeu-vos dels alcohols de sucre.