Pa de banana Keto

(Versió Camil·la Kost)
INGREDIENTS (12 porcions)
▪️ 150 g de farina d'ametlles
▪️ 50 g de farina de llinosa
▪️ 20 g de psillium en pols
▪️ 160 g d' eritritol
▪️ 115 g de mantega 🧈
▪️ 100 g de formatge crema
▪️ 4 ous 🥚
▪️ 1 cullerada de pols per coure
▪️ 2 culleradetes d'essència de banana 🍌
▪️ 1 culleradeta d'essència de vainilla
▪️ 50 g de nous picades
.
👩‍🍳 PREPARACIÓ
1. Preescalfar el forn a 180°C 🌡 .
2. En una paella a foc baix 🔥 , fon la mantega fins a daurar, remenant ocasionalment.
3. En un bol, barreja 🥣 els ingredients secs: la farina d'ametlles , la farina de llinosa, el psillium , la pols per enfornar i un pessic de sal.
4. En un altre bol gran, afegeix-hi els ous i l'endolcidor. Bat per 3 minuts amb batedora elèctrica fins a airejar. Afegeix-hi la mantega , el formatge crema, l'essència de banana i l'essència de vainilla. Barreja fins a combinar.
5. Afegeix els ingredients secs als humits i vés barrejant suaument, sense batre.
6. Aboca la barreja en un motlle per a pa, greixat amb mantega 🧈 o cobert amb paper mantega/pergamí. Distribueix la barreja a tot el motlle i decora amb les nous picades.
7. Porta al forn per 20 minuts ⏲ o fins a daurar la superfície. Retira-ho i cobreix-ho amb paper d'alumini. Torna a portar al forn per 40 minuts o fins que en ingressar un escuradents al centre, aquest surti sec.
8. Deixa refredar per 15 minuts abans de desemmotllar, i després deixa refredar per 15 minuts més fins tallar.
9. Gaudeix! 😋
.
💡 TIP: La clau d´aquesta recepta és l´essència de banana, en keto és recomanable tenir a mà una bona varietat d´essències per jugar amb els sabors 🤩 .
.