Pa de banana Keto
(Versió Camil·la Kost)
INGREDIENTS (12 porcions)
150 g de farina d'ametlles
50 g de farina de llinosa
20 g de psillium en pols
160 g d' eritritol
115 g de mantega
100 g de formatge crema
4 ous
1 cullerada de pols per coure
2 culleradetes d'essència de banana
1 culleradeta d'essència de vainilla
50 g de nous picades
.
PREPARACIÓ
1. Preescalfar el forn a 180°C .
2. En una paella a foc baix , fon la mantega fins a daurar, remenant ocasionalment.
3. En un bol, barreja els ingredients secs: la farina d'ametlles , la farina de llinosa, el psillium , la pols per enfornar i un pessic de sal.
4. En un altre bol gran, afegeix-hi els ous i l'endolcidor. Bat per 3 minuts amb batedora elèctrica fins a airejar. Afegeix-hi la mantega , el formatge crema, l'essència de banana i l'essència de vainilla. Barreja fins a combinar.
5. Afegeix els ingredients secs als humits i vés barrejant suaument, sense batre.
6. Aboca la barreja en un motlle per a pa, greixat amb mantega o cobert amb paper mantega/pergamí. Distribueix la barreja a tot el motlle i decora amb les nous picades.
7. Porta al forn per 20 minuts o fins a daurar la superfície. Retira-ho i cobreix-ho amb paper d'alumini. Torna a portar al forn per 40 minuts o fins que en ingressar un escuradents al centre, aquest surti sec.
8. Deixa refredar per 15 minuts abans de desemmotllar, i després deixa refredar per 15 minuts més fins tallar.
9. Gaudeix!
.
TIP: La clau d´aquesta recepta és l´essència de banana, en keto és recomanable tenir a mà una bona varietat d´essències per jugar amb els sabors .
.