COM REPOSO ELS ELECTROLITS SI FAIG KETO?
El sodi, el potassi i el magnesi es troben naturalment als aliments, i la majoria de les persones no tindran problemes per assolir els seus nivells d'electròlits essencials amb una dieta cetogènica.
La ingesta diària suggerida de sodi/potassi/magnesi és:
- 5000 mg de sodi
- 1000 mg de potassi
- 300 mg de magnesi
Aquestes són algunes de les quantitats d'electròlits que hi ha als nostres àpats:
- Sodi: carns curades (1,06-1,76 gr/100gr), formatges (0,70-1,06 gr/100 gr), tonyina enllaunada (300-400 mg/llauna), mostassa, amaniments cremosos per a amanides, brou, sal de taula
- Potassi: espinac cru, alvocat, xampinyons, salmó, bistec, llom de porc, sal lleugera (290 mg de sodi i 350 mg de potassi per 1/4 de culleradeta)
- Magnesi: espinacs crus, alvocat, bledes, brots, algues, cafè, ametlles, peix salvatge, suplements
Una nota ràpida sobre els suplements de magnesi: si trieu prendre un suplement de magnesi no alimentari , assegureu-vos que el compost acabi en -at (citrat, glicinat, etc.).
Eviteu l'òxid de magnesi , ja que és la forma de magnesi menys biodisponible. L'ideal és el magnesi bisglicinat